Influencer Talk: Esther Groenewoud


Een nieuwe week, een nieuw interview. Deze keer interviewden we Esther Groenewoud, oprichtster van wijntjesmetesther.nl. Het is misschien al te raden in de naam, maar Esther blogt over alles wat met wijn te maken heeft. We spraken haar over haar blog, haar kijk op influencers en haar samenwerking met Kaas.nl via Join.


Esther, zou je wat meer kunnen vertellen over de achterliggende gedachte achter het beginnen van je blog?

Ik ben mijn blog begonnen in Juni 2016. Ten eerste omdat ik het leuk vond om te schrijven en ik een passie heb voor wijn en alles er om heen. Ik schrijf over alles wat met wijn te maken heeft. Het is fijn om mijn kennis te delen met andere wijnliefhebbers.

Hoe vind je het om een influencer te zijn?

Ik zie mezelf eigenlijk niet als een influencer. Ik deel alleen wat ik zelf leuk vind of waarvan ik weet dat het aansluit op mijn volgers. Mijn nummer 1 doel is niet om mensen te beïnvloeden, maar om hen te informeren. Ik zou dan ook geen samenwerking aangaan omdat ik een groot bereik heb.

Esther Groenwoud

Als we toch het woord influencer gebruiken, wat zijn volgens jou de leuke en minder leuke kanten van het werk?

Minder leuke dingen waar iedereen wel eens mee te maken krijgt, zijn de negatieve reacties. Het zijn er niet veel, maar toch zijn er mensen die denken dat ze alles weten en die negatieve reacties schrijven. Mijn volgers zijn verschillend: de een haalt wijn bij de Albert Heijn en de ander weer niet, maar omdat ik een breed publiek heb vind ik het juist leuk om voor iedereen wat te schrijven.

Hoe vond je de samenwerking met Kaas.nl die je via ons platform hebt gedaan?

Ja, dat past perfect in mijn straatje natuurlijk. Ik hou van wijn en kaas, die twee zijn natuurlijk ook een perfecte match. De samenwerking zelf verliep heel soepeltjes en het was meteen duidelijk wat er verwacht werd. Ik had een paar vragen, maar de communicatie was makkelijk en direct met Kaas.nl. Ik vind het vooral fijn dat je alles bij elkaar hebt op het platform. Alles is overzichtelijk van de briefing tot de vergoeding.

Hoe kijk je naar de toekomst van je blog?

Heel positief, ik ben net gestopt met mijn baan om dit full time op te pakken. Ik ga er vanaf nu al mijn tijd in stoppen om nog meer content te maken en ga er vol voor.

Dit was het mini interview met Esther Groenewoud. Wij willen haar namens Join enorm bedanken voor de leuke samenwerking. Check haar blog en instagram meteen! Wil jij ook samenwerken met Esther? Vraag dan hieronder zeker een demo aan.