Influencer Talk: Wesley Lenting

Wij spraken Wesley Lenting, 24 jaar. Social media manager en content creator. Hij vertelde ons hoe hij is gestart met zijn carrière, welke rol Join daarin speelt en hoe het leven als influencer eruit ziet.

Hi Wesley! Je vertelde eerder dat je jezelf liever geen influencer noemt, waarom niet?

“Klopt, het is een woord dat ik niet graag gebruik. Tegenwoordig noemen zoveel mensen zichzelf influencer, maar wat of wie beïnvloeden ze nou eigenlijk? Ik noem mezelf liever een content creator, dat is in werkelijkheid ook wat ik doe.”

Wesley geeft eerlijk toe dat hij wel eens posts heeft gemaakt die niet “echt” waren. Toch heeft hem dat geïnspireerd om een andere aanpak te hanteren.

“Ik heb wel eens in Parijs een foto gemaakt met een Mercedes G-Wagon, terwijl ik niet eens een rijbewijs heb. Dat heeft me wel aan het denken gezet: wil ik nu dat mensen me volgen omdat ik iets probeer te faken? Die Mercedes is niet mijn realiteit. Ik heb liever dat mensen mij waarderen om wie ik ben.

Influencer talk

Tijdens ons gesprek vertelde Wesley hoe hij als persfotograaf op Amsterdam Fashion Week terecht kwam. Hoe gebeurde dat?

“Ik mocht voor Amsterdam Fashion Week als persfotograaf fotograferen en dat is alleen gekomen omdat ik zelf gemaild heb. Ik heb ze uitgelegd wie ik ben, en wat ik doe. Puur door initiatief te tonen laat dat zien dat je met de juiste mindset heel ver kunt komen. Tegenwoordig is zelf het touw in handen nemen erg belangrijk als je iets wilt doen waar je gepassioneerd over bent.”

Wat was de originele gedachte achter het beginnen van je kanaal?

“Ik was 3,5 jaar geleden begonnen en had toen een groot fashion account met 100k aan volgers, waarin ik langzaam ook mijn persoonlijke account ging promoten. Uiteindelijk is dat account gehackt en daar was ik kapot van. Uiteindelijk dacht ik bij mezelf: “ik moet gewoon verder.” Ik kreeg toen contact met een vrouw vanuit Duitsland die in de business zat en zij heeft me enorm geholpen. Uiteindelijk was het mijn samenwerking met BALR die ervoor heeft gezorgd dat ik echt groot ben geworden.”

Ondanks dat  ‘influencer’ niet het woord is waar je jezelf mee zou omschrijven, wat betekent het voor jou?

“Ik vind het lastig, maar in mijn beleving vind ik dat het inhoudt dat je op een positieve manier mensen kan beïnvloeden door ze te motiveren.”

Ook vroegen we naar de leuke en minder leuke kanten aan het werk.

De druk is een heftige kant, de constante druk van iets moois neerzetten, constant perfecte content produceren. Ik merkte dat ik heel erg in de mindset kwam dat als ik niet genoeg likes zou krijgen, het me dwars zou zitten. Nu ben ik daar gelukkig wel overheen, en is het al genoeg als ik maar achter de content sta die ik heb gemaakt. Zolang ik het maar mooi vind.”

Je hebt laatst een samenwerking gedaan voor Feyenoord via Join. Hoe kijk je daarop terug?

” Join is niet zoals andere influencer marketing bedrijven. Het is een platform waar merken jouw profiel uitkiezen en dan weet je ook dat er oprecht interesse is in jouw profiel. Ik vond de samenwerking dan ook vlot en fijn verlopen via jullie platform.”

Als laatste vroegen we naar zijn toekomstplannen.

Blijf je je verder ontwikkelen als content-creator in de toekomst?

“Ik denk dat ik me meer wil bezighouden met YouTube. Ik vind het een mooi platform, waarop je de echtheid beter kunt laten zien. Ik ben op het moment bezig met een documentaire over fitheid op een plantaardig dieet. Mijn toekomst is zeker gevuld met content blijven produceren. Echte content.”

We willen Wesley enorm bedanken vanuit Join voor dit interview. Check z’n Instagram meteen hier. Samenwerken met Welsey? Vraag hieronder een demo aan!