Influencer Talk: Charlotte Evans-Meijer

Deze week spreken wij Charlotte van LovelyCharlotte.nl. Zij vertelt over de start van haar leven als influencer, haar grootste passie fotografie en over hoe ze haar online leven combineert met haar familie.

Allereerst vroegen we hoe Charlotte gestart is met haar online leven.

“Charlotte, vertel eens wat je originele gedachte was achter het beginnen van je online leven?”

Zelf ben ik iemand die het leuk vindt om foto’s van vroeger te zien. Ik vraag dan ook heel vaak aan mijn moeder of ze nog wat foto’s uit de oude doos heeft. De achterliggende gedachte van mijn blog is dan ook om later alles aan mijn zoon te kunnen tonen. Dit moet ik dan niet gaan zoeken op een stoffige zolder, maar ik heb alles netjes op mijn blog.

Wat betekent een influencer zijn voor jou?

Ik wil graag mijn enthousiasme delen met mensen. Het is fijn om mensen te laten kennismaken met producten die kunnen helpen met hun uitdagingen in het dagelijks leven. Het belangrijkste vind ik dan ook om iets te delen waar mijn volgers écht wat aan hebben.

Charlotte Evans-Meijer

Wat zijn voor jou de verschillende kanten aan influencer zijn?

Ik voel me erg bevoorrecht. Het is een bepaalde luxe om producten te ontvangen of uitstapjes te mogen doen met het hele gezin. Sommige van deze producten zou ik zelf nooit kopen omdat ik ze of te duur vind of niet nodig heb. Het contact en de interactie met mijn volgers is ook een mooie kant. Influencer zijn brengt ook onzekerheid met zich mee. Er zal altijd iemand zijn die mooier is of meer volgers heeft. Er heerst een enorme competitie onder de influencers zelf en dat voel je.

Er zijn verschillende manieren waarop influencers voldoening halen uit hun werk en ik was benieuwd wat dat was voor Charlotte. Ze antwoordde meteen: fotografie.

Ja, de echte voldoening haal ik uit fotografie. Mijn vader is fotograaf, dat heeft denk ik zeker een rol gespeeld. Het is echt een familie trekje. Ik stop heel veel passie in het maken en bewerken van mijn foto’s.

Als je nu opnieuw zou beginnen, zou je dan iets anders aanpakken?

Zeker! Ik zou het een stuk gestructureerder en georganiseerder aanpakken. Meer schematisch, maar ook mezelf meer inlezen. Er zijn tegenwoordig zoveel online cursussen die kunnen bijdragen als je net begint.

En merk je dat je zelf nog erg beïnvloed wordt door andere influencers?

Zeker. Er is een Amerikaanse influencer Jenna Kutcher die heel positief is, waar ik zelf ook heel veel positiviteit uithaal. En Cynthia van cynthia.nl, zij is heel erg productief en kan echt goed plannen, dus daar kan ik wel wat van leren.

Natuurlijk vroegen wij ook naar haar samenwerking via Join.

Hoe ging je samenwerking via ons platform Join?

Heel fijn! Alles zit bij elkaar, je kunt makkelijk je concepten uploaden voor goedkeuring zodat het merk meteen weet wat ze kunnen verwachten. Je kan makkelijk daarbij meteen je eigen factuur uploaden. Ik merk dat je vaak, als influencer, nog niet serieus wordt genomen en het vaak met alleen mailen niet goed gaat. Met Join waar je alles meteen bij elkaar hebt, is het gewoon overzichtelijk.

Wat is het allerleukste wat je heb mogen doen voor een samenwerking?

Ik heb niet perse één ervaring die de leukste is. De dingen die ik samen met mijn gezin mag doen vind ik het allerleukste. Het is een manier voor mij om mijn online leven te delen met hen en ik vind dat erg belangrijk. Het zijn de herinneringen en ervaringen samen die mij het meeste bijblijven.

Als laatste vroegen we nog hoe ze de toekomst ziet

Denk je dat je dit zal blijven doen in de toekomst?

Dat weet ik wel zeker. Ik werk ook in het onderwijs, maar bloggen en Instagram blijf ik zeker doen. Ik denk wel dat er een shift komt van bloggen naar Instagram. Dat is iets dat ik zeker in gedachten moet houden. De toekomst ligt daar, maar met mijn grotere passie voor fotografie, vind ik dat niet erg.

Dit was het! Ons interview met Charlotte Evans-Meijer. Het was een heerlijk gesprek, check haar blog meteen hier. Charlotte inzetten voor jouw volgende campagne? Vul hieronder je gegevens in voor een gratis demo.